39

Londense Occupy’ers zoeken ’s nachts hun warme bed op

Update: Occupiers ontkennen beschuldiging ... Protestforenzen combineren actie met baan

Het plein voor Sain Paul’s Cathedral staat vol met tentjes van Londense Occupy’ers. Overdag wordt er druk gedemonstreerd, maar ’s nachts, wanneer de zon onder is, sluipen de meesten weg naar hun eigen warme bed elders in de stad. Dat ontdekte de Londense politie toen zij infrarood-beelden maakten van de bezetting, waarop lichaamswarmte detecteerbaar is. Daaruit bleek dat de meesten tenten ’s nachts gewoon leeg staan.


Een journalist van de Daily Telegraph kreeg lucht van het experiment van de politie en ging zelf op pad. Zijn thermische camera legde vast dat slechts één op de tien tenten ’s nachts bewoond is. De Occupy beweging zelf zegt dat het komt doordat de meeste demonstranten in het bezit zijn van ultra-moderne tentjes waaruit nauwelijks warmte ontsnapt.

Lokaal politicus Mark Field ziet het tentenkamp liever verdwijnen. Hij is blij met het nieuws omdat duidelijk is dat de nacht een ideaal moment is om het kamp te ontruimen.

“Ik heb niets tegen mensen die protesteren, maar dit kamp begint semi-permanente trekjes te vertonen en weerhoudt toeristen ervan om Saint Paul’s te kunnen bezoeken”, aldus nog Field.

Update 26/10 08:15 

In The Guardian wordt het bericht van de Daily Telegraph weersproken. De politie ontkent informatie verstrekt te hebben over de ‘meetmethode’. Bron blijkt een gemeenteraadslid te zijn die het verhaal had ‘van horen zeggen’. Volgens de Occupiers zelf is zo’n zeventig procent van de tenten permanent bezet. Er wordt zelfs een rooster voor bijgehouden. Wel kent Occupy Londen veel protestforenzen omdat een deel van hen een baan heeft en de actie daarmee moet zien te combineren.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)