Laatste update 21:00
19

Londense politie schiet terreurverdachte neer na steekpartij

Update:
De dodelijk getroffen terrorist werd al in de gaten gehouden door de politie en was onderwerp van een lopend onderzoek. Hij heeft een man en twee vrouwen neergestoken. Een van hen verkeert in kritieke toestand. De dader droeg een bomgordel die later nep bleek. Bij twee soortgelijke aanslagen die in 2017 en 2019 werden uit op de London Bridge was dat ook het geval. De terrorist wil daarmee vermoedelijk uitlokken te worden gedood door agenten. Net als bij die eerdere aanslagen was hier vermoedelijk sprake van een islamistisch terreurmotief. Burgemeester Sadiq Khan prees de veiligheids- en hulpdiensten voor hun snelle reactie: “Zij zijn werkelijk de besten”.

Eerder:
In Streatham High Road, een drukke winkelstraat in het zuiden van Londen, heeft de politie met drie schoten een terreurverdachte uitgeschakeld. De man die met een mes op voorbijgangers heeft ingestoken droeg mogelijk een bomgordel of iets dat er op lijkt. Op een via Twitter verspreidde video zien is te zien hoe gewapende agenten een man onder schot houden terwijl gewacht wat op versterking. Wanneer die arriveert blijkt dat de verdachte op de stoep ligt. De politie spreekt van een mogelijke terreurdaad.

Volgens een ooggetuige werd een man met een machete en diverse busjes om zijn middel achternagezeten door agenten in burger.

Waarschuwing: schokkende beelden

Geef een reactie

Laatste reacties (19)