3

Lone Wolf schittert in eerste Barnfilm

De allereerste productie van filmcollectief Barnfilm gaat over een autistische 'lone wolf' ... Toevallig?

De verhalenvertellers van het filmcollectief Barnfilms bijten de spits af met de film ‘Guilty Movie’. Daarin zien we een lone wolf die in de kroeg om zich heen begint te schieten en daarna zichzelf door het hoofd schiet. Je zou deze kickoff bijna geen toeval kunnen noemen in het licht van het drama in Newtown en het schietincident dat onlangs plaatsvond in een Amerikaanse bioscoop bij de Batman-première.


Barnfilms is een collectief zonder winstoogmerk. Je kunt er als filmmaker alleen onderdeel van uitmaken als je wordt uitgenodigd door één van de leden. Acteurs leveren hun diensten aan de hand van een hapje en een drankje. Het doel? ‘Iets moois maken voor vrienden in een schuur’.

Het collectief wil belangrijke verhalen vertellen die los staan van commerciële druk of scoringsdrang. Aangesloten bij het collectief zijn onder andere Katja Schuurman, Femke Halsema, Thijs Römer en Rob Wijnberg. Deelnemers kunnen Barnfilms financieren door 100 euro in te leggen. Deze film werd gemaakt met een bescheiden budget van 30.000 euro.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)