Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Loog James Murdoch tegen Britse parlementariërs?

  •  
22-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Twee voormalige medewerkers beschuldigen Murdoch van liegen over hoeveel hij weet van de afluisterpraktijken van News of the World
Twee voormalige medewerkers van James Murdoch hebben verklaard dat de zoon van mediatycoon Rupert Murdoch heeft gelogen tegen de mediacommissie van het Britse parlement. Hij zou niet eerlijk zijn geweest over hoeveel hij afweet van de afluisterpraktijken van News of the World.
James Murdoch zou na het lezen van een e-mail. waarin staat dat het afluisteren door journalisten van News of the World vaste prik is, hebben ingestemd met een schadevergoeding van 700.000 pond. Gordon Taylor, van de vereniging van Britse profvoetballers, dreigde in de mail met een proces tegen de krant, omdat medewerkers hem hadden afgeluisterd.
Aan de mediacommissie verklaarde Murdoch de e-mail niet te hebben gelezen. Oud-redacteur van News of the World, Colin Myler, en voormalig hoofd juridische zaken, Tom Crone, beweren nu dat Murdoch loog. James Murdoch spreekt op zijn beurt de beschuldigingen weer tegen.
De mediacommissie heeft inmiddels aangekondigd James Murdoch opnieuw te willen horen.
Tom Watson heeft aangekondigd de beschuldigingen zeer serieus te nemen en opdracht te hebben gegeven aan de Londense politie om de zaak te onderzoeken.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.