Laatste update 11:11
36

Loonstrook 2018: minima leveren in, alleen hoge inkomens erop vooruit

Alle groepen in Nederland gaan erop vooruit. Dat beweerde premier Rutte in oktober vorig jaar bij de formatie van zijn kabinet. Alle salarissen zouden er netto op vooruitgaan, aldus de premier. Hij zei er alleen niet bij wanneer. Uit berekeningen van loonstrookjesverwerker ADP blijkt dat alleen de hoge inkomens er nu op vooruitgaan. Minima met een lage loon leveren in.

Het AD schrijft op basis van de bevindingen van ADP:

Werknemers met een minimumloon (1578 euro per maand) of modaal salaris (2894 euro) ontvangen straks netto 7 euro meer. Wie anderhalf keer modaal verdient, ziet nog 1 euro extra op de loonstrook. Mensen die meer verdienen (twee keer modaal) gaan er 16 euro op vooruit.

Wie een loontje heeft tussen de 1000 en de 1500 euro krijgt netto per maand vier euro minder. En wie 5750 euro per maand of meer verdient, krijgt er juist 18 euro per maand bij.

CAO-lonen minder gestegen
Het CBS maakte donderdag bekend dat de CAO-lonen over 2017 minder zijn gestegen: maar 1,5 procent ten opzichte van 1,8 procent het jaar ervoor. Wel stipt het aan dat voor dit jaar een stijging van 2 procent wordt verwacht. In de CAO’s is volgens werkgeversorganisatie AWVN een gemiddelde loonstijging van 2,14 procent afgesproken.

AD: Loonstrook 2018 onder de loep: alleen hoge inkomens vooruit
cc-foto: Peter Gerdes

Geef een reactie

Laatste reacties (36)