Laatste update 13:12
3

Losgeslagen leeuw in de stad? Dat is hier doodnormaal

Het is de derde keer in een maand dat leeuwen paniek veroorzaken in Nairobi, Kenia. Het Nairobi National Park staat midden in de stad, waardoor losgeslagen leeuwen makkelijker in contact komen met het dagelijks verkeer en mensen. Een oudere Keniaanse man is vrijdag aangevallen door de ontsnapte leeuw die je in de bovenstaande video ziet. Dat meldt Yahoo News.

In het filmpje zie je de leeuw op zijn dooie gemak langs Mombasa Road lopen, een van de grootste wegen in de stad. Voorbijgangers en automobilisten kijken verbaasd toe terwijl zij het dier passeren. De 63-jarige man raakte gewond toen de leeuw geagiteerd raakte en naar hem klauwde, vertelt Kenya Wildlife Service (KWS) woordvoerder Paul Udoto.

De man is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het goed. De leeuw raakte door alle commotie, mensen die filmden, toeterden en foto’s maakten, geïrriteerd en is om die reden om zich heen gaan slaan. Het dier is inmiddels door de beveiligers gevangen en teruggebracht naar het National Park.

Het park is niet volledig omheind om de traditionele migratie van dieren nog mogelijk te maken. De natuurlijke omgeving van de katachtigen komt onder toenemende druk te staan omdat Nairobi – één van Afrika’s snelst groeiende steden – uitbreidt op migratieroutes en jachtgebieden.

Natuurbeschermers zeggen dat leeuwen er vóór de mensen waren. Zij ‘ontsnappen’ niet uit parken en ‘betreden’ niet het menselijk terrein, maar juist andersom. In februari brachten twee leeuwen een dag door in Kibera, een  sloppenwijk met dichte bevolkingseenheid. Dagen later werden er nog meer leeuwen gespot in de stad. Terwijl losgeslagen leeuwen steeds vaker voorkomen in Nairobi, is het zeer ongebruikelijk dat er iemand gewond raakt tijdens hun uitstapjes.

cc foto: Carol Foil

Geef een reactie

Laatste reacties (3)