58

Loterij adverteert met Mauro-kwestie: Win een auto!

'Walgelijke manier van misbruik maken van de mensonterende situatie rondom Mauro'

Een marketingbedrijf dat op slinkse wijze persoonlijke gegevens verzamelt van mensen, adverteert met de kwestie Mauro. In een advertentie die te zien is op de site van De Telegraaf wordt de vraag gesteld ‘Vind jij dat Mauro moet blijven? Ja of Nee?’ Er wordt een auto beloofd aan de deelnemers.

De advertentie is van Aldaniti, een Brits bedrijf dat email-adressen en andere persoonlijke gegevens verzamelt door gebruikers te lokken met prijzen. De advertentie waarin geschermd wordt met de mogelijke uitzetting van Mauro roept boze reacties op. Onder andere bij de redactie van Joop kwamen afkeurende reacties binnen. Op de site klacht.nl schrijft een bezoeker:

Bij deze wil ik de advertentie in de Telegraaf van vrijdag 6-4-2012 en dezelfde zich op dit moment ook razendsnel via het internet verspreidende wansmakelijke advertentie onder u aandacht brengen. Dit is een walgelijke manier van misbruik maken van de naam en de mensonterende situatie rondom Mauro, u vast wel bekend. In deze advertentie van Aldaniti kan je een Mini winnen als je op de knop drukt: Vind jij dat Mauro moet blijven JA of NEE.

Deze advertentie is zeer kwetsend voor Mauro en zijn familie. Zijn opa is zeer geschokt. Ik eis van de Telegraaf dat zij haar excuses aanbiedt aan Mauro en zijn familie en van verdere plaatsing van dit soort advertenties afziet.

Het marketingbedrijf claimt de adressen van meer dan 6 miljoen mensen te hebben.

De praktijken van Aldaniti leiden vaker tot klachten. Zo is op de site van het consumentenprogramma Kassa een inzending van vorig jaar te lezen:

Zoals, waarschijnlijk, velen heb ik meegedaan aan een actie, waarbij men een, zelf samengestelde, mini-cooper kon winnen. Naar aanleiding daarvan werd ik gebeld met de mededeling dat ik bij de laatste 58(!) overgebleven kanshebbers was en, binnenkort, voor de trekking zal worden uitgenodigd in Hilversum. Wel had ik al een vakantie voor het hele gezin gewonnen, 3 weken op een bestemming binnen Europa. Ik was wat overdonderd en heb me laten overhalen om in een, opgenomen, gesprek akkoord te gaan met het afboeken van mijn rekening van een eigen bijdrage van €153,95. volgende week vrijdag (waarschijnlijk 8 dagen na de betaling) krijg ik de brochure en de verdere documenten thuisgestuurd. Zoals ik al zei werd ik een beetje overrompeld. Ik begin nu wat te twijfelen aan de “prijs” en heb het vermoeden dat ik gewoon €153 euro afhandig ben gemaakt.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)