29

Loterijwinnaar geeft 4000 cadeaus aan voedselbank

Honderd kinderen krijgen een laptop van anonieme gulle gever... 381 kinderen mogen voor 150 euro sinterklaascadeaus uitzoeken

Een man uit Breda die de Staatsloterij had gewonnen heeft alle kinderen waarvan de ouders bij de voedselbank kwamen blij gemaakt met Sinterklaascadeaus. In totaal kregen 481 kinderen vierduizend cadeautjes.

Dat schrijft BN DeStem dinsdag Het zijn niet zomaar cadeautjes, honderd kinderen kregen een laptop, omdat de man het belangrijk vindt dat arme kinderen ook onderwijs kunnen volgen.
De Voedselbank is blij met de gift van de man. Tot twaalf jaar mochten de kinderen tot 150 euro uitkiezen en de grotere kinderen kregen de laptop. Een medewerker van de Voedselbank:

We zijn met veertig vrijwilligers langs 250 gezinnen gegaan die bij ons staan ingeschreven. Dat is niet voor niks. Die zitten echt in nood.

De man, die anoniem wil blijven, won 2,5 miljoen en is zelf naar de voedselbank toe gegaan met het voorstel. De medewerker van de voedselbank:

Hij heeft ons verteld dat hij weet hoe het is om als kind met Sinterklaas geen cadeau te krijgen en dat is voor hem een mooie reden. Hij gunt de kinderen een geweldig feest en vindt al die poeha in de media niet nodig.

CC foto: Jan Brünemann

Geef een reactie

Laatste reacties (29)