Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Louis C.K. blaast filmpremière af na #MeToo-onthullingen

  •  
09-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6200077973_22f8e0d4f4_b
Vijf vrouwelijke collega’s getuigen in de New York Times dat Louis C.K. zich tegenover hen grensoverschrijdend heeft misdragen. De vrouwen verklaren allemaal dat de populaire komiek zich aftrok in hun bijzijn (in sommige gevallen trok hij ook zijn kleren uit), terwijl zij daar duidelijk niet op zaten te wachten. Veel van de beschuldigingen tegen C.K. waren eerder al elders gepubliceerd. De vrouwelijke comedians die zich uitspraken over het gedrag van C.K. merkten daarna een negatieve impact op hun carrière.
Toen bekend werd dat de NYT op het punt stond om de beschuldigingen te publiceren, werd de première van de film I Love You Daddy, geschreven, geregisseerd, gefinancierd en geproduceerd door C.K. afgeblazen. De film – over de ontluikende relatie tussen een meisje van 17 en een man van 68 en de poging van een vader om daartussen te komen – waarin Louis C.K. zelf de hoofdrol speelt, is een hommage aan de films van Woody Allen.
Cc-foto: Dan Nguyen

Meer over:

#metoo, nieuws, comedy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.