271

‘Loze belofte Rutte’

Honende reacties op het eerste geluid dat VVD-leider Rutte laat horen sinds zijn vakantie

De belofte van VVD-leider Rutte voor een lastenverlaging in 2014 heeft tot veel hoon geleid bij zijn politieke opponenten.

Was het in de jaren ’70 nog de toenmalige VVD-leider Wiegel die over Joop den Uijl zei: ‘Sinterklaas bestaat en hij zit daar’, nu gaat dat verwijt in omgekeerde richting. Alexander Pechtold van D66 twittert ‘Zie ginds komt de stoomboot…’ en Ineke van Gent zegt: ‘Sinterklaas is vroeg dit jaar!’

D66-leider Alexander Pechtold spreekt verder van een ‘proefballon’ van Rutte ‘die niet geloofwaardig is’. Hij vindt dat Rutte ‘geen cadeautjes moet uitdelen die hij niet kan dekken’.

Ook CDA-lijsttrekker Sybrand van Haersma Buma is kritisch:

In de zwaarste crisis sinds mensenheugenis belooft de premier iedereen 1000 euro. Tijden van Koot en Bie herleven ‘Geen gezeik iedereen rijk’. Maar de vraag is wie de rekening betaalt. Ben erg benieuwd naar het echte verhaal maandag bij doorrekening van VVD-verkiezingsprogramma.

PvdA-leider Diederik Samsom zei tegen persbureau ANP:

Een valse start van Rutte’s verkiezingscampagne. Nederland zit niet te wachten op doorzichtige loze verkiezingsbeloften. Wat nu nodig is, is een geloofwaardige uitweg uit de crisis. Dat begint met aanpak van de stijgende werkloosheid, niet met beloftes die je niet waar kunt maken.

AD: Kritiek op VVD-belofte 1000 euro: ‘Geen gezeik, iedereen rijk’

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (271)