Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lubach for Farao!

  •  
23-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
lubach_300_01.jpg
Voldoende handtekeningen binnen voor zijn burgerinitiatief
Afgelopen zondag kondigde Arjen Lubach in zijn programma ‘Zondag met Lubach’ aan dat hij de nieuwe Farao der Nederlanden wil worden. Middels een Burgerinitiatief wil hij zijn plan in de Tweede Kamer laten bespreken. Daarvoor moet hij 40.000 mensen het initiatief laten tekenen. Na één dag stond de teller al op meer dan 20.000.
Het burgerinitiatief is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten zetten. Naast de benodigde handtekeningen moet het altijd om een nieuw voorstel gaan en moet het iets zijn waar de Tweede Kamer over gaat. Een commissie van de Tweede Kamer beoordeelt of een voorstel aan de voorwaarden voldoet.
Op de website Faraodernederlanden.nl kan het burgerinitiatief ondertekend worden. Lubach schrijft daar onder meer:
Wij, burgers van Nederland, constaterende dat ons land behoefte heeft aan een farao, overwegende dat Arjen Lubach voor deze functie het meest geschikt is, verzoeken de Tweede Kamer Arjen Henrik Lubach, geboren 22 oktober 1979, te erkennen als de eerste farao der Nederlanden Arjen Henrik I.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.