39

Lubach for Farao!

Voldoende handtekeningen binnen voor zijn burgerinitiatief

Afgelopen zondag kondigde Arjen Lubach in zijn programma ‘Zondag met Lubach’ aan dat hij de nieuwe Farao der Nederlanden wil worden. Middels een Burgerinitiatief wil hij zijn plan in de Tweede Kamer laten bespreken. Daarvoor moet hij 40.000 mensen het initiatief laten tekenen. Na één dag stond de teller al op meer dan 20.000.

Maandagavond was Lubach te gast in De Wereld Draait Door om zijn initiatief te bespreken en binnen de kortste keren ging de teller al snel over de 40.000 heen. Lubach zegt dat zijn actie is bedoeld als protest tegen de monarchie. In zijn uitzending van zondagavond sprak hij zijn ongenoegen uit over het feit dat je koning kan zijn, enkel en alleen omdat je moeder koningin was. Hij noemt zijn plan net zo stupide.

Het burgerinitiatief is bedoeld om iedereen de mogelijkheid te geven een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te laten zetten. Naast de benodigde handtekeningen moet het altijd om een nieuw voorstel gaan en moet het iets zijn waar de Tweede Kamer over gaat. Een commissie van de Tweede Kamer beoordeelt of een voorstel aan de voorwaarden voldoet.

Op de website Faraodernederlanden.nl kan het burgerinitiatief ondertekend worden. Lubach schrijft daar onder meer:

Wij, burgers van Nederland, constaterende dat ons land behoefte heeft aan een farao, overwegende dat Arjen Lubach voor deze functie het meest geschikt is, verzoeken de Tweede Kamer Arjen Henrik Lubach, geboren 22 oktober 1979, te erkennen als de eerste farao der Nederlanden Arjen Henrik I.

Bekijk hier de uitzending van Zondag met Lubach 

Geef een reactie

Laatste reacties (39)