Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lubbers hekelt scoringsdrift vreemdelingenuitzet

  •  
23-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Lubbers_300_01.jpg
'Er kan beter na drie jaar na aankomst worden bekeken of het voordelen voor ons land heeft dat iemand hier blijft'
Dat het kabinet zich op de borst klopt wanneer weer een vreemdeling is uitgezet, vindt oud-premier Ruud Lubbers een vreemde gang van zaken. Dat zei hij donderdag tegen BNR Nieuwsradio waar hij was uitgenodigd omdat hij voorzitter is van het bestuur van de Stichting voor Vluchteling Studenten UAF.
We moeten niet als uitgangspunt nemen: iedereen die we het land uitkrijgen, al is het na zeven jaar, dat is een winstpunt. […] Ik zie zelf vaak van die jonge moslima’s, dat zijn hartstikke goeie meiden. We weten dat er heel goed materiaal bij zit.
Lubbers is het met het huidige kabinet eens dat selectie aan de deur strenger moet, maar vindt dat iedere nieuwkomer zo snel mogelijk Nederlands moet leren zodat hij ook aan het werk kan. Daarmee wil hij eindeloze procedures voorkomen. “Er kan beter drie jaar na aankomst worden gekeken of het voordelen voor ons land heeft dat iemand hier blijft.”
Lees meer bij de Volkskrant: Lubbers: uitzetting lang niet altijd winst

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.