Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lubbers: 'Nederland, neem meer vluchtelingen op'

  •  
02-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Lubbers-portret-300px.jpg
CDA-prominent vindt dat vluchtelingen in Nederland gewoon moeten kunnen werken
Nederland neemt nu 500 vluchtelingen per jaar op. Dat zouden er volgens voormalige CDA-premier Ruud Lubbers 2500 moeten worden.
De landen van de Europese Unie en dus ook Nederland moeten jaarlijks veel meer vluchtelingen opvangen dan we nu doen, vindt oud-premier en voormalig Hoge Commissaris van de VN Vluchtelingenorganisatie Ruud Lubbers.
Het gaat om het uitnodigen van mensen die uitzichtloos in kampen in hun eigen buurland verblijven. Lubbers pleit voor een actievere integratie van vluchtelingen in Nederland, onder meer door ze hier ook gewoon toe te staan te kunnen werken. 
Ik vind het echt niet goed voor de Nederlandse samenleving dat hier stevige aantallen mensen zien die vroeger hier naartoe gevlucht zijn en die niet werken. Die moeten gewoon na zes maanden aan de slag.
Lubbers verwijst naar Zweden, dat 7.000 vluchtelingen toelaat. De oud-premier bestrijdt dat de Nederlandse samenleving pertinent tegen de komst van vluchtelingen is.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.