26

Lubbers overschatte PVV-tackle van Klink en Hirsch Ballin

Oud-premier heeft dubbel gevoel bij kabinet Rutte

Ruud Lubbers, informateur tijdens de kabinetsformatie, rekende er op dat CDA’ers Ernst Hirsch Ballin en Ab Klink de gesprekken tussen CDA, VVD en PVV op het ‘goede spoor’ zouden zetten, maar had niet verwacht dat ze af zouden haken omdat ze zo tegen samenwerking met de PVV zijn. “Ik heb me daarop verkeken”, zegt hij in de Volkskrant.

Oud-CDA-premier Ruud Lubbers sprak woensdag na afloop van de Kees Lunshoflezing over zijn rol als informateur bij de totstandkoming van het huidige kabinet. Daar vertelde hij ook hoe hij met Geert Wilders sprak over de rol van Hirsch Ballin in het toekomstige kabinet die als minister van Justitie ook de PVV-plannen en standpunten zou toetsen.

Lubbers vond dat hij niet om de grote verkiezingswinst van de PVV heen kon. Na de formatie noemde hij de start van kabinet Rutte ‘pittig, fris en bemoedigend’, maar intussen hij heeft ook kritiek geuit. Hij maakt zich vooral zorgen over de positie van ouderen, de pensioenleeftijd die nu mondjesmaat naar 67 jaar gaat en het niet verder doorzetten van de modernisering van de economie.
 
Volkskrant: Lubbers rekende op Klink en Hirsch Ballin

Geef een reactie

Laatste reacties (26)