Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lucht viezer dan overheid voorspiegelt

  •  
26-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_uitlaatgas_300
Milieudefensie meet, waar overheid rekenmodellen hanteert
De lucht op veel plekken in Nederland is nog steeds ongezond, zo blijkt uit metingen van Milieudefensie. Op 12 van de 101 meetpunten overschrijden de jaargemiddelde concentraties de Europese normen. De resultaten van het meetproject zijn vandaag gepubliceerd.
Al jaren hameren wij erop dat gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat zorgvuldiger moeten zijn met het aanleveren van hun data. En steeds blijken er weer een hoop fouten in te zitten. Daardoor lijkt de lucht op papier soms schoner dan in het echt en komt er geen goed beleid om de vervuiling aan te pakken. Burgers blijven dus zitten met ongezonde lucht. Milieudefensie wil dat het Rijk de data goed gaat controleren en sancties oplegt aan overheden die keer op keer creatief of slordig omgaan met hun invoergegevens. Gemeenten moeten nu bovendien echt serieus aan de slag met het verbeteren van de luchtkwaliteit voor hun inwoners.
Lees hier het rapport “Hoe gezond is onze lucht?”   CC-foto: Niels Roza

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.