Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Luchtfiets niet langer luchtkasteel

  •  
21-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
luchtfietsklein.png
Britten ontwerpen vliegende fiets met ventilator en paraglider ... Flamping het nieuwe glamping?
Het is misschien wel de meest flexe uitvoering van de spartamet ooit! Een vouwfiets met vier wielen, een gigantische ventilator achterop (type air boat), met een paraglider eraan vast – die ook nog eens als tent gebruikt kan worden – en die echt kan vliegen.
De ‘Paravelo’ werd uitgevonden door twee enorm hippe Britten genaamd John Foden en Yannick Read, die momenteel geld inzamelen via Kickstarter om hun vliegende fiets in productie te kunnen laten gaan. Het duo hoopt met de Paravelo een einde te kunnen maken aan saaie ochtenden vol fileleed , en daarnaast een lichtgewicht en avontuurlijk voertuig te hebben ontworpen waarmee je er in het weekend op uit kan trekken (flamping). Aspirant-luchtfietsers moeten nog wel even sparen, want de flexe fietsen kosten zo’n 16.000 dollar. Een lieve duit, maar wel weer eens wat anders dan een lang weekend in de sleurhut.
fietsinhand

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.