Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maagdenhuis ontruimd

  •  
11-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
ontruiming_maagdenhuis_300.jpeg
Studenten nog bijeen op het Spui om verder te protesteren
De ME is in Amsterdam gemobiliseerd en heeft inmiddels het Maagdenhuis ontruimd, dat door studenten van de Universiteit van Amsterdam bezet werd gehouden. De politie heeft tijdens de ontruiming negen personen aangehouden.
me_300
– Dat is niet gebeurd. – Gisteravond laat heeft de deurwaarder van de UvA de burgemeester verzocht om bijstand van de politie bij de ontruiming. – De burgemeester heeft kennis genomen van het vonnis en dat zorgvuldig bestudeerd. – De burgemeester respecteert de rechtelijke uitspraak. – De driehoek heeft besloten om vanochtend te beginnen met de ontruiming. – De keuze voor dat moment volgt uit het uitdrukkelijke verzoek van de UvA om een spoedig ontruiming en omdat de rechter heeft geoordeeld dat het geplande festival dat de bezetters willen organiseren dit weekend niet door mag gaan vanwege veiligheidsrisico’s. – Indien optreden noodzakelijk blijkt, gebeurt dit zo de-escalerend mogelijk. – Alles zal in het werk worden gesteld om een eventuele ontruiming veilig en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving te laten plaatsvinden. – De driehoek hoopt dat de bezetters het vonnis van de rechter respecteren, en het Maagdenhuis vrijwillig verlaten. – De UvA is geadviseerd om maatregelen te nemen om een herbezetting van hun eigendommen te voorkomen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.