Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Maak Máxima geen koningin'

  •  
13-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
maxma_300.jpg
PvdA, GroenLinks en PvdD willen af van 'seksistische' regeling
Prins Claus mocht nooit koning van Nederland worden maar Máxima wordt straks wel koningin. Want Claus was man en Máxima is vrouw en de vrouwelijke huwelijkspartner van het Nederlands staatshoofd krijgt wel het koningschap maar de mannelijke niet. Zo is dat wettelijk geregeld.
Niet meer van deze tijd oordelen PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren in een inventarisatie van de GPD-bladen zoals BN De Stem :
Gelijke behandeling, ongeacht sekse, staat bij ons voorop. Daaraan moet je geen concessies doen”, stelt Pierre Heijnen, woordvoerder Koninklijk Huis namens de PvdA-fractie. Zijn GroenLinks-collega Ineke van Gent spreekt van een ‘seksistisch, achterhaald systeem’. 
De christelijke partijen zijn principieel voorstander van de regeling (want geloven ook dat God een man is, haha), andere partijen zoals de VVD hebben geen zin om ‘moeilijk te doen’ over de middeleeuwse regelgeving. Alleen de PVV hield zich schuil voor commentaar.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.