24

Maakt Teeven Mauro weer blij?

Kabinet maakt criteria 'kinderpardon' bekend ... Teeven hoopvol voor Mauro

De uitgeprocedeerde Mauro krijgt waarschijnlijk toch een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Teeven zei vrijdagavond dat hij verwacht dat de Angolees Mauro voldoet aan de voorwaarden van het Kinderpardon die het kabinet vrijdagavond bekend heeft gemaakt.

Asielzoekende kinderen tot 18 jaar en andere leden van hun gezin die zeker 5 jaar in Nederland zijn mogen onder bepaalde voorwaarden blijven. Voor deze kinderen komt een tijdelijke regeling en een definitieve regeling.

De Volkskrant schrijft:

De overgangsregeling geldt voor kinderen die nu al meer dan 5 jaar in Nederland zijn en op 29 oktober van dit jaar jonger waren dan 21 jaar. Daarnaast krijgen mensen die een tijdelijke verblijfsvergunning hebben op medische gronden of voor een studie de mogelijkheid om die eenmalig om te zetten in een reguliere vergunning.

Teeven schat in dat zo’n 800 kinderen van de regeling profiteren samen met een aantal van hun familieleden.  Voor Mauro betekent het waarschijnlijk dat hij een visum krijgt om zijn studie af te maken.

NOS: Verblijfsvergunning Mauro in zicht
Volkskrant: Goed nieuws voor Mauro: Kinderpardon goedgekeurd

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)