Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maastricht betaalde miljoen aan omstreden familie

  •  
10-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
753 keer bekeken
  •  
villa_300_01.jpg
Vergoeding voor verplaatsen woonwagen tienvoudige van de werkelijke kosten
Een omstreden gezin uit het woonwagenkamp Vinkenslag bij Maastricht heeft een miljoen euro opgestreken voor de verplaatsing van drie woonwagens, een soort villa’s op wieltjes. De operatie kostte in werkelijkheid nog geen ton. Dat onthulde Nieuwsuur.
De verplaatsing – over een afstand van 200 meter – vloeide voort uit de samering van Vinkenslag waartoe toenmalig burgemeester Gerd Leers toe besloot. Doel was de criminaliteit op het kamp te bestrijden.
Elf families komen niet door het antecedentenonderzoek. Een van hen is de familie van Jan S. die recent nog werd veroordeeld. Volgens de regels zouden ze niet in aanmerking komen voor een plek op het nieuw ingerichte terrein. Niettemin krijgen ze er een plaats en krijgen een immense verhuisvergoeding. Mogelijk wordt die nog eens opnieuw uitgekeerd bij een komende nieuwe verplaatsing. De sanering heeft 45 miljoen euro gekost.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.