Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maatregelen na onthulling Kassa over fraude cadeaukaarten

  •  
10-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
kassa
De cadeaukaarten die in supermarkten en andere winkels in een rekje hangen kunnen door kwaadwillenden opgebruikt worden nadat ze door een nietsvermoedende klant zijn gekocht. Dat onthulde het consumentenprogramma Kassa van zaterdag.
"Kassa onderzocht 12 landelijke cadeaukaarten die in de winkel te koop én te besteden zijn. Bij 11 van de 12 cadeaukaarten bleek het mogelijk om te betalen met het saldo van de cadeaukaart van iemand anders. Door gebruik te maken van de informatie op de cadeaukaarten uit de winkel die je ter plekke kunt aflezen zonder de kaart daadwerkelijk te kopen, konden medewerkers van het tv-programma via een eenvoudige truc bij de kassa betalen met het saldo van verschillende cadeaukaarten. "
De fraude is mogelijk door een foto van de kaarten in een app te laden en te wachten tot iemand anders de kaart aanschaft en activeert. De branchevereniging neemt maatregelen, meldt het AD.
"De BVCNL steekt nu een stokje voor deze praktijk, door winkeliers te vragen de ‘kaarten-apps’ en de zelfgemaakte foto’s niet te accepteren als betaalmiddel. Ook zouden leden technische aanpassingen door moeten voeren op hun eigen website zodat kaarteigenaren die hun saldo willen controleren gebruik moeten maken van een pincode."

Meer over:

fraude, kassa, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.