137

Madrid: Demonstratie tegen bezuinigingen met geweld beëindigd

Politie slaat grotendeels vreedzame betoging uiteen met wapenstokken en rubberkogels ... Spanjaarden voelen zich beroofd door harde bezuinigingen

In ruim tachtig Spaanse steden gingen mensen donderdag massaal de straat op om te protesteren tegen de harde bezuinigingen van de regering van Mariano Rajoy. De betogingen verliepen grotendeels vreedzaam, maar in Madrid hadden groepjes het voorzien op het parlementsgebouw en gooiden ze flessen naar de politie. Die greep hard handig in en dreef de demonstratie uiteen met rubberkogels en wapenstokken, zo meldt onder andere de Volkskrant vrijdag.

6 mensen raakten gewond, terwijl 7 betogers werden opgepakt, bericht de Volkskrant. Op de Puerta del Sol, het grootste plein in het centrum van de Spaanse hoofdstad hadden zich eerder op de avond honderdduizenden demonstranten verzameld om te betogen tegen de zware bezuinigingen.

Veel Spanjaarden voelen zich beroofd door de ingrepen van de regering, die in totaal voor 65 miljard euro bezuinigt. Zo wordt de kerstbonus voor ambtenaren flink beperkt, wat neerkomt op een korting op het jaarsalaris van 7 procent. In 2010 moesten de Spanjaarden ook al inleveren.

Volkskrant: Demonstratie in Madrid met geweld beëindigd

Foto-cc: Alejandro Garcia Montoro

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (137)