Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Magische kracht laat Steve Jobs in de steek

  •  
19-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nma_300.jpg
Taiwanees NMA News brengt nieuws zoals het is, maar dan beter
NMA News, dat animaties maakt van wereldnieuws, heeft zich gestort op Antennagate, de kras op het altijd glimmende imago van Apple. De alleszeggende reportage over het drama rond een ontwerpfout in de nieuwste iPhone 4 is in het Chinees maar de beelden zijn zo veelzeggend dat een vertaling amper nodig is.
Alle belangrijke aspecten komen in deze opvallende weergave van de gebeurtenissen voorbij. De lange rijen lekkergemaakte kopers, de strijd met rivaal Microsoft om de wereldheerschappij, de inval in de woning van een jongen die een prototype vond en doorverkocht aan weblog Gizmodo, de problemen bij de fabriek in China waar werknemers zelfmoord plegen als gevolg van de arbeidsomstandigheden, het antenneprobleem en de bizarre reactie die Apple er aanvankelijk op gaf, de dodelijke kritiek van de media en de persconferentie van topman Steve Jobs die – onterecht – beweerde dat andere telefoons soortgelijke problemen hebben. En hoe Apple overal mee weg komt. Magische kracht, dat hadden alle andere nieuwsrubrieken toch mooi gemist.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.