1

&… Maïs groeit over Chinees Disneyland

Punkrockers in de kiem gesmoord door Indonesische politie. Britse tiener vecht tegen machtige kwakzalvers, dierenhelden en meer nieuws

Ander nieuws vandaag

– Tussen de ruïnes van ‘Wonderland’ groeit maïs. Het Disneylandpark in Peking werd vanwege geldproblemen nooit afgebouwd. Tussen de ruïnes hebben landbouwers inmiddels mais gepland. Fotograaf David Gray nam er een kijkje.

– Punkrockers in de kiem gesmoord door Indonesische politie. De 65 punkrockers die een concert bijwoonden zijn spiritueel gereinigd door de politie omdat ze een bedreiging zouden zijn voor de islamitische waarden. Nadat hun haar was afgeschoren kregen ze gedurende tien dagen ‘mentale en spirituele’ begeleiding om los te komen van hun punkverleden

– De Russische president Vladimir Poetin vertrouwt zijn volk niet. Bij de volgende verkiezingen in maart heeft hij de opdracht gegeven om op stembureaus camera’s te hangen, zo maakte hij donderdag bekend.  

– Rhys Morgan (17) is een gewone tiener. De Brit houdt van rockmuziek en videospelletjes, maar zijn gevecht tegen kwakzalvers wordt wel een hele serieuze. De tiener lijdt aan de ziekte van Crohn en ontdekte dat er op internet een brei aan dubieuze behandelmethodes worden aangeboden die de portemonnee van de patiënt flink plundert, maar hem niet helpt. Een grote machtig industrie heeft inmiddels een rechtszaak tegen de tiener aangespannen, maar Morgan is niet bang.

– Het doek is gevallen voor de Franse oud-president Jacques Chirac. De rechtbank in Parijs heeft hem donderdag en voorwaardelijke celstraf van 2 jaar opgelegd. Volgens de rechters heeft hij zich schuldig gemaakt aan verduistering van publieke gelden en machtsmisbruik. Chirac is de eerste Franse ex-president die wordt vervolgd sinds Philippe Pétain (1856-1951).

– Dieren ruiken onraad. Dat is al jaren bekend, maar omdat in de provincie Liaoning veel aardbevingen voorkomen besloten Chinese seismologen dieren te trainen om hen te waarschuwen wanneer er een aardbeving aankomt.

Wat vond jij opmerkelijk nieuws: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reactie