Laatste update 11:47
31

Maker anti-CNN-filmpje biedt zijn excuses aan

De maker van de video, waarin de Amerikaanse president Donald Trump iemand te lijf gaat met het logo van CNN als hoofd, heeft zijn excuses aangeboden aan televisiezender CNN.

Reddit-gebruiker ‘HanAssholeSolo’ publiceerde het filmpje vorige week op die site. Op de site heeft de gebruiker, wiens werkelijke identiteit niet bekend is, uitleg gegeven over zijn daad. “De meme was alleen gemaakt als satire, en niet bedoelt om op te roepen tot geweld tegen CNN of andere mediaorganisaties. Ik heb het hoogste respect voor de journalisten en de manier waarop ze dagelijks hun leven op het spel zetten voor het goede werk dat ze doen, namelijk het nieuws verslaan”, aldus HanAssholSolo.

Trump verspreidde het filmpje verder via zijn Twitteraccount. Het kwam hem op een storm aan kritiek te staan. De Amerikaanse president heeft zich sinds zijn aantreden meermalen kritisch uitgelaten over verschillende kranten en nieuwszenders in zijn land. Hij heeft zich niet geëxcuseerd voor het verspreiden van de video.

Bron: ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (31)