Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Makers ‘Schuldig’ starten campagne tegen de schuldenindustrie

  •  
16-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
35399821402_7f140c0477_z
Wie schulden heeft kan in een vicieuze cirkel terechtkomen van zich alsmaar opstapelende kosten – van incassobureaus, deurwaarders tot griffiekosten – waardoor het moeilijk is van je schulden af te komen. In het tv-programma Schuldig legden makers Sarah Sylbing en Esther Gould de schuldenindustrie reeds bloot. Omdat de politiek er verder niets mee doet, starten ze nu de campagne en handtekeningenactie Schuldvrij! Samen met Jesse Frederik, journalist van De Correspondent, en coach en oud-lobbyist Annemarie Gehrels.
Schuldvrij! heeft een manifest opgesteld dat kort samengevat stelt dat het beboeten van armoede moet stoppen. “Het systeem wordt pas bespottelijk als je na de eerste aanmaning niet betaalt. Maar wie kunnen dat niet doen? Dat zijn de mensen die geen middelen hebben. Als je dan ziet hoe het stapelt, is het een geldverslindend circus”, aldus Gould.
"1. Stop met het beboeten van armoede. 2. Stop de wanpraktijken bij incassobureau’s. 3. Heroverweeg marktwerking voor deurwaarders. 4. Zorg voor samenhang: geef de overheid één gezicht. 5. Bied meer mensen een perspectief op een schuldvrij bestaan."
cc-foto: Hamza Butt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.