Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maksim (14) en Denis (10) worden binnen twee dagen uitgezet

  •  
12-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
5426061120_3c200bc159_z

© Er zijn bloemen gestoken in het hek en prikkeldraad rond het Kamp van Zeist aan de Oude Postweg. Flowers have been stuck into the fence and barbed wire around Camp Zeist.

Maksim en Denis Andropov, onlangs nog figurerend in de documentaire Terug naar je eige land van Tim Hofman, worden uitgezet naar Oekraïne. Terwijl ze aan hun meldplicht voldeden in Amersfoort, werden de jongens door de vreemdelingenpolitie gearresteerd en vastgezet in detentiecentrum Zeist.
Dat de twee in Nederland zijn geboren heeft geen verschil gemaakt bij de afwijzing van het beroep dat werd gedaan op een verblijfsvergunning om humanitaire redenen. Het bezwaar dat hier tegen kan worden aangetekend, mag niet in Nederland worden afgewacht.
Het is wederom een voorbeeld van getouwtrek om kinderen die hier al jaren wonen en geworteld zijn, vaak zelfs zijn geboren, en alsnog uitgezet worden naar het land van herkomst van de ouders. Eerder deze week vroeg vlogger en programmamaker Tim Hofman aandacht voor de schrijnende situatie van kinderen die in deze positie verkeren en daardoor blijvende schade oplopen. Hij bood 250.000 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer, om de politiek te bewegen een ruimer kinderpardon uit te voeren.
Cc-foto: E. Donkert
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.