Laatste update 18:36
33

Malta maakt ‘homogenezing’ strafbaar

Volkomen krankjorum praktijken als “homogenezingstherapieën” zijn op Malta vanaf nu verboden. Het parlement nam unaniem een wet aan die het aanbieden van de stupide therapieën voortaan strafbaar maakt.

Probeert een therapeut of een medisch professional toch iemand door middel van therapie van zijn geaardheid te “genezen”, dan kunnen er boetes en zelfs gevangenisstraffen worden opgelegd. Met de wet is Malta het eerste Europese land dat “homogenezing” strafbaar maakt. In Amerika is het in sommige staten slechts verboden om de therapieën aan minderjarigen aan te bieden. De nieuwe vicepresident Mike Pence heeft in het verleden laten weten groot voorstander te zijn van de zogenaamde genezingen.

Homobelangenorganisatie COC verzocht minister Schippers twee jaar geleden om ook te kijken naar een verbod op de therapieën, maar zij vond het niet nodig om de regels daartegen aan te scherpen. Volgens Schippers vallen de nep-therapieën onder de zogeheten ondeugdelijke therapieën, waartegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg al kan optreden.

Bron: NOS / cc-foto: Torbakhopper

Geef een reactie

Laatste reacties (33)