0

Mama Tandoori stunt met NS Publieksprijs

Schrijver Ernest van der Kwast zegt achter pseudoniem bestseller auteur Suzanne Vermeer te zitten

Van der Kwast beweert in een persbericht achter het pseudoniem Suzanne Vermeer te zitten, waardoor hij in één jaar twee keer voor de NS Publieksprijs genomineerd is. Vermeer’s uitgeverij, Uitgeverij Bruna, ontkent het bericht van Van der Kwast.

De Nederlands-Indiase schrijver is met zijn boek ‘Mama Tandoori’ genomineerd voor de NS Publieksprijs. Ook het boek ‘Cruise’ van Suzanne Vermeer maakt kans op de prijs. Van der Kwast zegt dat de twee nominaties de reden zijn om “naar buiten te treden met de waarheid”.

Van der Kwast zat eerder achter het pseudoniem Yusuf El Halal, wat de geloofwaardigheid van dit bericht ten goede komt. Nijgh en Van Ditmar, de uitgeverij van Van der Kwast zegt in een reactie: “Het past wel bij zijn werkwijze. Hij heeft wel vaker onder pseudoniemen gepubliceerd.”

De uitgeverij van Vermeer zegt echter in een reactie dat het bericht van Van der Kwast niet klopt en dat de schrijver het slechts doet om stemmen te winnen. Van der Kwast hoopt dat ‘Mama Tandoori’ wint omdat het zijn ‘beste boek’ zou zijn, maar roept mensen op om toch op beide boeken te stemmen.

NOS: Wie is schrijfster Suzanne Vermeer?

cc-foto: Pim Top

Geef een reactie

Laatste reacties (0)