Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Man achter Kony2012 draait door

  •  
17-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JasonRussell_03.jpg
Jason Russell opgenomen in psychiatrisch ziekenhuis ... Julian Assange wil in Australische politiek ... Nederlanders overschatten ontwikkelingsgelden ... & Docu over barre werkomstandigheden Apple-fabriek deels verzonnen
Meer nieuws van vandaag
Jason Russell, de man achter de veelbekeken Kony 2012-video, is door de politie van straat gehaald toen hij naakt en schreeuwend rondliep. Hij zou daarbij met zijn vuisten op straat hebben geslagen. Volgens de politie van San Diego verstoorde Russell het verkeer en gedroeg hij zich ‘bizar en irrationeel’. Hij is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis voor onderzoek en behandeling. ( RTL )
WikiLeaks-oprichter Julian Assange wil zich kandidaat stellen voor een zetel in de Australische Senaat. Dat heeft WikiLeaks zaterdag gemeld op het Twitteraccount van de organisatie. ( Trouw )
Nederlanders denken dat er veel meer wordt uitgegeven aan ontwikkelingssamenwerking dan er daadwerkelijk voor wordt uitgetrokken. Dat blijkt uit onderzoek van NCDO, centrum voor burgerschap en internationale samenwerking. ( Trouw )
Een Amerikaans radiostation heeft een documentaire ingetrokken over de barre werkomstandigheden in een Chinese Apple-fabriek. Het verhaal van schrijver en acteur Mike Daisey blijkt deels verzonnen te zijn. ( NOS )

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.