Laatste update 23:17
75

Man doet poging tot aanslag op moskee Enschede

Een man heeft zaterdagnacht een poging tot aanslag gedaan op een moskee in Enschede. Hij gooide een molotovcocktail tegen het gebedshuis aan waar op dat moment nog mensen aanwezig waren. Dat heeft de politie zondag laten weten.

Tijdens de mislukte aanslag waren buurtbewoners aanwezig die de brand snel blusten en de aanslagpleger achtervolgden. Zij belden de politie om de man aan te houden. Het is nog niet duidelijk wat de motieven van de man precies waren maar gezien het opruien tegen moslims dat door een zekere politicus gedaan wordt, en de bedreigingen die islamitische gebedshuizen deze week ontvingen, is het niet uit te sluiten dat er sprake is van een terroristische en islamofobische daad.

Update 23:15

De moskee in Enschede waar vandaag een aanslag verijdeld is, blijkt hetzelfde gebedshuis te zijn dat een jaar geleden in het nieuws verscheen. Een buurtbewoner had een brief met vragen gestuurd naar aanleiding van de aanslagen in Frankrijk en kreeg volgens haar eigen zeggen een ‘prachtig antwoord’ terug. Zij vroeg zich af hoe haar buren naar de gebeurtenissen keken en hoe er in de gemeenschap over gesproken werd. De vrouw werd vervolgens uitgenodigd om ‘onder het genot van een culinair hapje en drankje van gedachten te wisselen en vooral van elkaar te leren’

cc foto: Sinfronteras

Geef een reactie

Laatste reacties (75)