54

Man krijgt 140 euro boete voor gooien van stukje banaan naar vogels

Kim de Korte was donderdagochtend onderweg naar de sportschool en besloot het laatste stukje van zijn banaan, met schil, aan de vogeltjes te voeren, en gooide het naar ze. Hij kreeg van de handhaver in Den Haag een boete van 140 euro voor het gooien van afval op straat. Kim deelde zijn verontwaardiging op Facebook en kreeg duizenden reacties. Dit meldt Omroep West.

Kim deelde zijn verhaal inclusief foto op de Facebookpagina van gemeente Den Haag.

Geachte Gemeente Den Haag,

Ik heb vanavond half 8 op 19 april 2016 wat bizars meegemaakt waar ik het graag met u over wil hebben.

Ik liep op de Schelde ( Ado stadion Forepark ) naast een grasveldje richting de sportschool. Er zat een heel klein onschuldig vogeltje op het gras naar m’n banaan te kijken. Vervolgens scheur ik een stukje af en gooi het naar het vogeltje op het grasveldje.

Toen ik ongeveer 30 meter verder was kwam er een handhaver met een auto van de gemeente mij staande houden ivm het stukje banaan. Het eerste wat meneer zei ; Je krijgt een boete! Eerste instantie was ik verbaasd en hield ik me in, toen ik in de gaten had dat deze meneer zijn werk wel heel serieus nam kon ik alleen nog maar lachen.

Ik heb hierbij ook wat foto’s van uw werknemer, uw dienstauto en natuurlijk het stukje banaan.

Natuurlijk ben ik het totaal niet eens hier mee, en heeft dit nog een staartje.

Voor als de vriendelijke handhaver dit ook leest , petje af voor u meneer, hoop dat u er erg vrolijk van wordt, en nog een fijne avond!

Ik vraag me dan ook echt af , waar gaat het naar toe met deze maatschappij?

Mvg

Kim de Korte

Een woordvoerder van de gemeente heeft inmiddels gereageerd en stelt dat de boete volkomen terecht was.

Een bananenschil mag je niet op straat gooien, dat kan in de prullenbak. De handhaver treedt zo hard op, omdat buurtbewoners veel hebben geklaagd bij de gemeente om al het straatafval. Straatafval staat in de top drie van ergernissen van Hagenaren.

De Hagenaar heeft laten weten uit principe tegen de boete in beroep te gaan.

cc foto: Dan Foy

Geef een reactie

Laatste reacties (54)