69

‘Man laat dochter verdrinken’ blijkt 20 jaar oud bericht

Internationale media, inclusief de Telegraaf en het AD brengen twintig jaar oud artikel als nieuws

‘Man laat dochter verdrinken’. Over de hele wereld kopten nieuwssites het ontstellende bericht. Een strenggelovige Aziatische vader had reddingsmedewerkers ervan weerhouden zijn dochter te redden omdat hij niet wilde dat er vreemde mannen aan haar zouden zitten. Dat was vanwege zijn geloofsovertuiging te vernederend. Zijn dochter verdronk uiteindelijk. Alleen niet afgelopen weekend, maar twintig jaar geleden.

In het nieuwsbericht, dat over de hele wereld werd verspreid en ook door onder andere de Telegraaf en het AD werd overgenomen, werd een reddingsmedewerker aan het woord gelaten die bij de verdrinking aanwezig was.

Het AD schreef:

Twee hulpverleners renden naar het water om de vrouw te redden”, zegt luitenant-kolonel Ahmed Burqibah van de kustwacht tegen Emirates 24/7. “Dat wilde haar vader niet. Hij verbood onze mensen om ook maar een vinger uit te steken naar zijn dochter. Hij was ervan overtuigd dat dit de eerbaarheid van het meisje onherstelbaar zou schaden.

Het bericht was op woensdag al bijna 26.000 keer gelezen en belandde in de top 5 best gelezen berichten op de website van het AD.

Maar The Guardian schrijft nu dat het om een oud nieuwsbericht gaat. En niet zo’n beetje oud ook, de verdrinking is van bijna twintig jaar geleden. Volgens de rubriek ‘Media Monkey’ van de Britse krant is het verhaal een anekdote van een van de hulpverleners die destijds, in 1996, bij het ongeluk aanwezig waren. De anekdote bleek een antwoord op de vraag wat zijn meest onvergetelijke ervaring is.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)