Laatste update 12:10
56

Man neergeschoten na aanval op soldaten bij Louvre

In Parijs is vanmorgen een man neergeschoten nadat hij soldaten bij het Louvre aan wilde vallen met een mes. De omgeving is afgezet, er zijn geen explosieven gevonden. Het incident vond plaats rond 10 uur vanochtend. De soldaat stond wacht in de buurt van het Louvre en opende het vuur op de man na de aanval. Volgens commissaris van de politie Michel Cadot zou de man, gewapend met een machete, de soldaten bestormd hebben. Cadot meldt dat de man dreigementen zou hebben geuit en Allahu Akbar zou hebben geroepen. Eén soldaat raakte lichtgewond, waarna een andere soldaat vijf schoten loste. De aanvaller werd onder andere in zijn buik geraakt, maar zou ondanks ernstige verwondingen nog steeds in leven zijn.

Het incident vond plaats bij het Carrousel du Louvre, een ondergronds winkelcentrum in de buurt van de ingang van het Louvre, een van de meest drukbezochte musea ter wereld. De man had volgens bronnen bij de Franse politie een rugzak bij zich. De Franse politie meldt echter op twitter dat deze geen explosieven zou bevatten.

De soldaat patrouilleerde in het gebied als onderdeel van de veiligheidsmaatregelen die gedaan zijn naar aanleiding van de aanvallen op Charlie Hebdo en de Joodse Supermarkt in Parijs in januari 2015. Sindsdien worden belangrijke Franse trekpleisters bewaakt door het leger onder de naam Operation Sentinelle. Veiligheid en angst voor nieuwe terroristische aanvallen zijn kernpunten in de Franse presidentsverkiezingen die over minder dan drie maanden plaatsvinden.

Een woordvoerster van het Louvre zegt dat het museum op het moment gesloten is, en dat de bezoekers die al in het museum aanwezig waren op het moment van het incident binnen gehouden worden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het voorval via twitter ‘ernstig’ genoemd, en roept volgers op bevelen van veiligheidsdiensten op te volgen en geen onjuiste informatie te verspreiden

Geef een reactie

Laatste reacties (56)