Laatste update 23:23
36

Terreur in New York: Man rijdt in op voetgangers en fietsers

In New York is een man met een pick-up truck op fietsers en voetgangers ingereden. Hierbij heeft hij zeker zes mensen gedood en zijn ten minste vijftien mensen gewond geraakt. Dat melden diverse media. Het incident gebeurde in de buurt van het World Trade Centre in de wijk Tribeca. De chauffeur van de truck reed hierbij zo’n twintig straten tegen het verkeer in; dat is haast 2 kilometer.

De verdachte zou hierna uit de truck zijn gestapt met één of twee voorwerpen in zijn handen die leken op vuurwapens. Achteraf bleken deze nep te zijn.

CNN meldt dat de daad volgens de politie een opzettelijke was. De verdachte is door agenten neergeschoten en gearresteerd. Hij wordt op dit moment in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen.

Persbureau Reuters meldt op basis van een politiebron dat er mogelijk sprake is van een terroristisch motief. Inmiddels zou de FBI het onderzoek hebben overgenomen. Volgens diverse getuigen zou de man bij zijn aanhouding ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen.

Update 22.25
Het aantal doden is inmiddels opgelopen naar 8.

Burgemeester De Blasio heeft inmiddels een verklaring afgelegd. De Blasio:

Dit was een daad van terreur en een bijzonder lafhartige daad van terreur, gericht op onschuldige burgers, die gewoon hun leven leidden en geen idee hadden van wat er op het punt stond te gebeuren. We weten inmiddels dat acht onschuldige mensen hun leven hebben verloren en dat er meer dan een dozijn gewonden zijn.

We weten dat deze actie bedoeld was om onze geest te breken, maar we weten ook dat New Yorkers sterk zijn, dat New Yorkers veerkrachtig zijn en dat onze geest nooit door een daad van geweld gebroken kan worden.

De verdachte is een 29-jarige man. Meer wil de politie nog niet bekend maken over zijn identiteit. Diverse media melden dat het om Sayfullo S. zou gaan, een 29-jarige man uit Tampa, Florida met roots in Oezbekistan.

De president van de Verenigde Staten, Donald Trump laat via Twitter weten:

Zodra meer informatie bekend is, wordt dit artikel aangevuld

Geef een reactie

Laatste reacties (36)