Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Terreur in New York: Man rijdt in op voetgangers en fietsers

  •  
31-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
NEW YORK -SHOOTING/

© 2017-10-31 20:29:00 Multiple bikes are crushed along a bike path in lower Manhattan in New York, NY, U.S., October 31, 2017. REUTERS/Brendan McDermid

Several people killed by vehicle on New York City bike path. Read more: https://t.co/2F0qTRk3jf pic.twitter.com/vPdlMRJyqd
— Reuters Top News (@Reuters) 31 oktober 2017
In New York is een man met een pick-up truck op fietsers en voetgangers ingereden. Hierbij heeft hij zeker zes mensen gedood en zijn ten minste vijftien mensen gewond geraakt. Dat melden diverse media. Het incident gebeurde in de buurt van het World Trade Centre in de wijk Tribeca. De chauffeur van de truck reed hierbij zo’n twintig straten tegen het verkeer in; dat is haast 2 kilometer.
De verdachte zou hierna uit de truck zijn gestapt met één of twee voorwerpen in zijn handen die leken op vuurwapens. Achteraf bleken deze nep te zijn.
CNN meldt dat de daad volgens de politie een opzettelijke was. De verdachte is door agenten neergeschoten en gearresteerd. Hij wordt op dit moment in het ziekenhuis aan zijn verwondingen geholpen.
Persbureau Reuters meldt op basis van een politiebron dat er mogelijk sprake is van een terroristisch motief. Inmiddels zou de FBI het onderzoek hebben overgenomen. Volgens diverse getuigen zou de man bij zijn aanhouding ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen.
Update 22.25 Het aantal doden is inmiddels opgelopen naar 8.
Burgemeester De Blasio heeft inmiddels een verklaring afgelegd. De Blasio:
"Dit was een daad van terreur en een bijzonder lafhartige daad van terreur, gericht op onschuldige burgers, die gewoon hun leven leidden en geen idee hadden van wat er op het punt stond te gebeuren. We weten inmiddels dat acht onschuldige mensen hun leven hebben verloren en dat er meer dan een dozijn gewonden zijn. We weten dat deze actie bedoeld was om onze geest te breken, maar we weten ook dat New Yorkers sterk zijn, dat New Yorkers veerkrachtig zijn en dat onze geest nooit door een daad van geweld gebroken kan worden. "
We weten dat deze actie bedoeld was om onze geest te breken, maar we weten ook dat New Yorkers sterk zijn, dat New Yorkers veerkrachtig zijn en dat onze geest nooit door een daad van geweld gebroken kan worden.
De verdachte is een 29-jarige man. Meer wil de politie nog niet bekend maken over zijn identiteit. Diverse media melden dat het om Sayfullo S. zou gaan, een 29-jarige man uit Tampa, Florida met roots in Oezbekistan.
De president van de Verenigde Staten, Donald Trump laat via Twitter weten:
Zodra meer informatie bekend is, wordt dit artikel aangevuld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.