Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man springt arena in om stierengevecht te verstoren, krijgt flinke trappen

  •  
14-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
282 keer bekeken
  •  
4888069517_278b7c581b_z
‘Stierenvechten, de schande van Frankrijk’ stond er op de borst van een demonstrant geschilderd. Samen met nog een andere man en een vrouw had hij zich de toegang tot het arena in Dax, een stadje in Zuid-Frankrijk in de buurt van Bayonne, weten te verschaffen. Uit protest tegen de stierenvechten rende hij het veld op, maar dat ging niet lang goed. Niet alleen werd hij gestopt, maar hij kreeg ook nog eens flinke schoppen.
Onlangs kwam in Frankrijk de matador Ivan Fandiño om het leven nadat hij over zijn cape was gestruikeld tijdens een gevecht met een stier en het dier hem een trap verkocht.
In Frankrijk worden jaarlijks 1.000 stieren om het leven gebracht in de arena tijdens een stierengevecht. Dat gaat op een tamelijk gruwelijke manier.
Intervention musclée lors de la première #corrida des #FetesdeDax #Dax2017 Contre des anti-corrida. pic.twitter.com/4uavEUPNpK
— Guillaume AGHROUM (@GAghroum) 12 augustus 2017
cc-foto: Benoit Mouyen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.