Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man uit Sittard vervolgd voor beledigen Erdogan

  •  
14-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
9240952792_932b232e4c_z
Een 64-jarige man uit Sittard moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter vanwege beledigende e-mails die hij stuurde naar de Turkse ambassade in Den Haag. Dit meldt de NOS. Hij stuurde zijn berichten, waarin hij de Turkse president Erdogan onder andere vergeleek met Adolf Hitler en hem een zwijn noemde, vorig jaar, waarna de toenmalige Turkse ambassadeur aangifte deed. Het Openbaar Ministerie besloot hierop de man voor belediging, belediging van een ambtenaar en een het beledigen van een bevriend staatshoofd te vervolgen. Komende vrijdag moet de man uit Sittard voorkomen.
Op dit moment buigt de Eerste Kamer zich over een wetsvoorstel om belediging van een bevriend staatshoofd niet langer strafbaar te stellen. Dit nadat de Tweede Kamer al eerder in meerderheid akkoord ging. Majesteitsschennis zal na een fiat van de Eerste Kamer ook uit het strafrecht verdwijnen. Bij die laatste bepaling zetten vooral de kleine christelijke partijen vraagtekens.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.