Laatste update 07 augustus 2016, 15:52
174

Man valt agenten aan met kapmes in Charleroi

Schermafbeelding 2016-08-06 om 18.41.35In de Belgische stad Charleroi heeft een man zaterdag twee agenten belaagd met een kapmes. Volgens de politie zou hij daarbij ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen.

De aanval vond plaats vlakbij het politiebureau van Charleroi. Een van de twee politiemensen liep diepe snijwonden op en is naar het ziekenhuis overgebracht. De andere agent raakte lichtgewond. Een derde agent schoot daarna op de aanvaller die later aan zijn verwondingen overleed.

Over de motieven van de dader en zijn herkomst is nog niets bekend.

De minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft de aanval inmiddels een lafhartige daad genoemd.

Update 11.00

Volgens de Belgische premier, Charles Michel, was de hakmesaanval in Charleroi een terreurdaad. Dat zegt hij tegenover omroep RTL. Michel:

“De eerste aanwijzingen doen sterk vermoeden dat we hier met een terroristische daad te maken hebben.”

Michel heeft zijn vakantie afgebroken om op zondag een bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad bij te wonen. De man die de twee politieagentes aanviel is in het ziekenhuis overleden. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Update 15.45

Inmiddels is meer bekend over de dader: hij zou een 33-jarige Algerijn. Hij woonde sinds 2012 in België en was een bekende van de politie. Waarom hij een bekende was is niet bekend gemaakt, wel dat het niet om terrorisme zou gaan.

Beeld: Wikipedia.

Geef een reactie

Laatste reacties (174)