Laatste update 19 juli 2016, 16:29
220

Man valt reizigers in trein in Duitsland met bijl aan

Updates onderaan

In een trein in Duitsland, nabij Würzburg in het zuiden van het land, heeft een man maandag meer dan twintig mensen verwond met een bijl. Lokale media melden dat de verdachte neergeschoten is door de politie toen hij op de vlucht sloeg. De verbinding tussen Wurzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt is inmiddels gesloten. Ook is een helikopter onderweg.

Een aantal slachtoffers verkeert in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie tegen FOCUS Online.

Update 23.25

Een politiewoordvoerder laat weten dat er drie zwaargewonden zijn, 1 lichtgewonde. Veertien mensen zijn in shock. De dader is neergeschoten op het moment dat hij op de vlucht sloeg. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Update 23.50

De dader zou een 17-jarige Afghaanse vluchteling zijn. Dat heeft Joachim Herrmann, de deelstaatminister van Binnenlandse Zaken van Beieren laten weten.

Update 00.10

De dader is doodgeschoten. Over zijn toestand was lang onduidelijkheid, maar inmiddels heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn dood bevestigd.

Update 19 juli

IS heeft dinsdag de aanval van de Afghaanse tiener opgeëist. Via het persbureau Amaq bracht de terreurgroep een video naar buiten waarin de vermoedelijke dader zijn aanval aankondigt en oproept tot nieuwe aanslagen. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, blijft er echter bij dat niets erop duidt dat de dader lid was van een terroristische organisatie. Volgens Herrmann zou uit een briefje wat op zijn lichaam werd gevonden blijken dat hij zelf geradicaliseerd is. Ook zou hij zijn slachtoffers willekeurig hebben uitgekozen.

Meer informatie volgt.

Geef een reactie

Laatste reacties (220)