5

Manipulatieve student vernielt leven lerares

Meisje doet voorkomen of ze mishandeld wordt en terminaal ziek is ... leugens kosten verzorgende juf huwelijk, huis en baan ... Studente draait 2 jaar de cel in

De 22-jarige Britse Elisa Bianco is veroordeeld tot twee jaar en acht maanden celstraf voor langdurig stalken en lastigvallen van haar lerares Sally Retallack. Bianco deed voorkomen of ze terminale kanker had en mishandeld werd door haar ouders en hielp met pyschologische manipulatie het leven van haar lerares de vernieling in.

Bianco leerde lerares Retallack kennen toen ze 16 jaar oud was op haar school in het Engelse Cornwall. Bianco nam Retallack al snel in vertrouwen en vertelde de vrouw dat ze ernstig mishandeld werd thuis en daarnaast een kwaadaardige tumor had waardoor ze nog maar drie maanden te leven had.

Retallack had zo te doen met haar leerlinge dat zij en haar man het meisje in huis namen. Dagelijks zette ze Bianco af bij het ziekenhuis, die vervolgens in haar pyjama en met zelf aangelegde verbanden in de kantine ging zitten. De zorg voor Bianco werd op een gegeven moment zo zwaar, dat Retallack besloot haar baan op te zeggen om Bianco in haar laatste levensfase bij te kunnen staan. Daarnaast gaf ze enkele duizenden euro’s uit om de laatste wensen van Bianco in vervulling te laten gaan.

Met haar manipulatie zorgde Bianco ervoor dat het huwelijk van Retallick op de klippen liep. Vervolgens bracht ze Retallack via het internet in contact met een andere man. Dat bleek echter ook gewoon Bianco te zijn die via een vals mailadres en telefonisch met een vervormde stem met Retallic aanpapte. Nadat Retallack eenmaal voor John was gevallen, liet Bianco haar verzonnen John sterven aan kanker. 

Bianco viel in 2013 door de mand toen Retallack haar in het ziekenhuis wilde verrassen, maar niemand haar daar bleek te kennen. Toen Bianco met haar leugens werd geconfronteerd, biechtte ze alles op. Een rechtszaak werd aangespannen en vorige week werd Bianco veroordeeld tot een gevangenisstraf. De rechter noemde de zaak vreemd en verontrustend. 

‘Het is de vreemdste zaak die ik in lange tijd heb behandeld. Het meest verschrikkelijke was de harteloze en ronduit wrede manier waarop Bianco een persoon heeft verzonnen om de emoties van Retallack te manipuleren. Er is geen enkele straf die dat kan compenseren.

Sally Retallack is niet alleen haar huwelijk en baan kwijtgeraakt, ze moest door gemaakte schulden en verlies van inkomsten ook haar huis opgeven. Inmiddels is ze naar Frankrijk verhuisd om een nieuw leven te beginnen. 

Bron: The Guardian
Beeld: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (5)