9

Mannelijke student klaagt vrouwelijke docent aan om seksisme

Student klaagt bij mensenrechtentribunaal nadat hij - de enige mannelijke student van het vak - was gezakt voor 'Vrouwen en Gender Studies'

Toen de tweedejaars student gezondheidskunde, Wongene Daniel Kim, zakte voor het vak ‘Vrouwen en Gender Studies’, liet hij het er niet bij zitten. Hij stapte naar zijn docente en vroeg haar het cijfer te heroverwegen, omdat hij niet aan de aanwezigheidsplicht kon voldoen (15 procent van het cijfer)> Als reden gaf hij aan dat hij het eng vond de enige man te zijn in een ruimte met alleen maar vrouwen. De docente weigerde, waarop Kim zijn zaak aan het Ontario Human Rights Tribunal voordroeg.

De student had het vak alleen maar in zijn pakket genomen vanwege de gunstige collegetijden, maar schrok zich rot toen hij constateerde de enige mannelijke deelnemer te zijn. Hij vertrok en kwam niet meer terug naar de les. Zijn opdrachten leverde hij online in, maar daarmee scoorde hij niet hoog genoeg om de verzaakte aanwezigheidsplicht te compenseren. 

Volgens Kim had de docente meer rekening moeten houden met zijn gevoelens als verlegen man en was zijn verzoek aan de docent om de aanwezigheidsplicht voor hem te schrappen redelijk. Zijn klacht bij het Ontario Human Rights Tribunal hield in dat hij gestraft werd omdat hij een man was, maar het tribunaal verklaarde zijn klacht bij voorbaat ongegrond

Zijn aanname van discriminatie is speculatief aangezien hij het vak, noch zijn vrouwelijke klasgenoten een kans heeft gegeven.

cc-foto: SalFalko en Pier 2Eyes

Geef een reactie

Laatste reacties (9)