58

‘Mannenquotum oplossing voor meer vrouwen in de top’

Britse professor gooit het debat rondom topfuncties over geheel andere boeg

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Cultuur en Wetenschap maakt zich grote zorgen om de vertegenwoordiging van vrouwen in de top van het bedrijfsleven en denkt na over een quotum voor vrouwen. In Engeland is een hoogleraar opgestaan die dezelfde oplossing denkt te bieden maar een aanpak heeft die haaks op die van Bussemaker staat.

Bussemaker kwam zelf in een kabinet waarvoor geen vrouwenquotum gold, en daar was destijds veel over te doen. Zo vond VVD prominent en eurocommissaris Neelie Kroes dat er te weinig vrouwen benoemd waren als bewindspersonen.

FT Women at the Top 2011Rainbow Murray, professor Politiek aan de Queen Mary University of London, komt met een geheel nieuwe visie op het probleem en stelt dat mannen niet meer vanzelfsprekend toegang moeten krijgen tot topfuncties. Zij schetst namelijk hetzelfde probleem in de politiek en denkt dat ze hiermee de oplossing in handen heeft. Dit zegt zij op de Britse opiniesite New Statesman (no pun intended).

Waar Jet Bussemaker’s plan door de apathische houding van de mannen in het bedrijfsleven in een hol vat belandt, heeft Murray concrete ideeën over hoe de afstand tussen mannen en vrouwen in de top kan worden ingelopen.

Volgens de wetenschapper is het belangrijk mannen te beperken in hun toegang tot de top zodat alleen de slimsten van beide seksen zegevieren. Dat is discriminatie maar ja, er wordt al eeuwen gediscrimineerd; vrouwen krijgen extra barrières opgeworpen en de media spelen ook een rol middels de seksistische aandacht die ze aan vrouwen besteden. Mannen genieten zo volgens haar een oneerlijke voorsprong.

Er is geen bewijs dat mannen beter in staat zijn om anderen te vertegenwoordigen. Dus als mannen niet vanzelfsprekend beter zijn in de politiek, zou de poule van de politiek gelijk verdeeld moeten zijn tussen mannen en vrouwen. Als mannen 50 procent van de pool uitmaken, maar dat tachtig procent daarboven gekozen wordt, is dat je bewijs dat het systeem waarin je verdiensten centraal staan niet werkt.

Volgens Murray is een ander groot voordeel van quota voor mannen dat zij zich bewust worden van hoe zij vertegenwoordigd worden.

Er is zoveel onderzoek gedaan naar vrouwenzaken en hun interesses, dat het vanzelfsprekend is geworden dat de belangen van mannen worden vertegenwoordigd omdat ze met zovelen zijn. De agressieve aanwezigheid van mannen die de politieke omgevingen domineren kan belangrijke zaken van de agenda houden omdat ze gezien worden als ‘te gevoelig’ of ‘gênant.

Een betere afspiegeling van mannen en vrouwen in de politiek gebaseerd op kwaliteit in plaats van voorkeur, zou beter zijn voor de kwaliteit van onze vertegenwoordiging voor iedereen, is Murray’s overtuiging.

Jet Bussemaker’s uitspraak deze week heeft overeenkomsten met de visie van Rainbow. Zo zijn zij beiden boos op de mannen die de touwtjes in handen hebben. Bussemaker: ”Als het old boys network niet zelf in actie komt, wordt de druk steeds groter om een quotum in te voeren.” Het zou Bussemaker dus goed doen om te overwegen het eens over een andere boek te gooien, namelijk die van de mannen-quotum.

Binnenkort wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de vraag hoe vrouwen sneller en vaker naar de top kunnen.

Bronnen:
Queen Mary University of London Politics: It’s time to talk about quotas for men

NOS Neelie Kroes: te weinig vrouwen in kabinet
BNR Bussemaker: ‘Druk groeit om vrouwenquotum in te voeren’

Geef een reactie

Laatste reacties (58)