15

Marcel van Roosmalen over de martelgang van het BN’er-schap

Marcel van Roosmalen, de aspirant-talkshowpresentator waar je voor op zou blijven als hij een late late late night talkshow had om 4 uur in de nacht op NPO Extra, vertelt hoe het is om BN’er te zijn. De gevierde columnist belandde onverhoopt in die positie omdat hij werd gescout als mogelijk opvolger van zowel Pauw als Jinek en hij verslag deed van zijn aspiraties bij DWDD die helaas nog niet gematerialiseerd zijn.

Dat tv-optreden is hem niet in de koude kleren gaan zitten, zo bekent de toonaangevende Druktemaker in zijn column in NRC, waarin hij beschrijft hoe hij wordt verscheurd door de voor veel BN’ers zo vertrouwde tegenstrijdige gevoelens van opgeblazen eigendunk en existentiële onzekerheid. Een unieke inkijk waar BN’ers zelf weinig tot nooit over praten omdat het als snel als arrogant wordt ervaren.

„Goed gedaan, toch?”, complimenteerde ik mezelf. „Of vond je van niet?” Daarna had ik de hele nacht aan mezelf gedacht, niet geslapen, de vriendin had me moeten kalmeren.

Vervolgens begaf hij zich de volgende dag in het wild op straat en werd aangeklampt door wildvreemden als nieuw openbaar kunstbezit.

Op Amsterdam Centraal werd ik zonder waarschuwing vastgepakt door een man met een zak friet, hij maakte een foto van ons en liet me daarna gelukkig ook weer los. Ik moet verontwaardigd hebben gekeken, want hij zei: „Ja, dat weet je van tevoren.”

Lees hier de column.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)