106

Márcia en Gláucio blijven hier

Alsnog verblijfsvergunning voor broer en zus

De 18-jarige Márcia en haar 13-jarige broertje Gláucio hebben alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Ook de moeder van de kinderen mag in Nederland blijven.

Updates onderaan de tekst
Dat meldt RTV Rijnmond. Het gezin woont al ruim vijftien jaar in Nederland. Deze week werden de kinderen ’s ochtends vroeg van hun bed gelicht en overgebracht naar een detentiecentrum. Daar waren zij in afwachting van uitzetting naar Angola.
Nu heeft de advocaat van hulporganisatie Defense for Children bekend gemaakt dat zowel de kinderen als hun moeder alsnog in ons land mogen blijven.

Update 19:00
Ook de moeder van de twee kinderen mag in Nederland blijven, maar de vader moet wel terug naar Angola. Hij wordt ervan verdacht als militair misdaden te hebben gepleegd in Angola. Daardoor mocht de familie steeds niet blijven en kwamen de kinderen niet in aanmerking voor het kinderpardon. Nu heeft staatssecretaris Klaas Dijkhof van de VVD besloten dat de kinderen toch mogen blijven. Een woordvoerder van de VVD in NRC:

Het gezin is de keuze voorgehouden: met z’n vieren het land verlaten of met z’n drieën blijven. Ze hebben voor die laatste optie gekozen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (106)