Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marcia Luyten nieuwe presentator Buitenhof

  •  
04-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
318 keer bekeken
  •  
marcia_300_01.jpg
Opvolger Peter van Ingen bekend
Marcia Luyten wordt de nieuwe presentator voor de VPRO bij het televisieprogramma Buitenhof. In het nieuwe seizoen zal ze naast Pieter Jan Hagens (AVRO) één keer in de drie weken de presentatie van Buitenhof op zich nemen, dat in augustus zijn achttiende jaar ingaat.
Marcia Luyten, econoom en cultuurhistoricus, werkt als journalist voor onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant en de VPRO. Meerdere van haar stukken stonden op Joop.nl.
marcia_300
In 2008 publiceerde ze Ziende blind in de sauna, Hoe onze politiek, economie en cultuur ´Afrikaanse´ trekken krijgen. Dit najaar verschijnt bij De Bezige Bij Dag Afrika en in 2014 Het geluk van Limburg: een sociaal-culturele geschiedenis van de glorie en ondergang van de steenkolenmijnen.
Buitenhof is een coproductie van AVRO,VPRO en VARA. Wie de opvolger van Clairy Polak wordt om namens de VARA Buitenhof te presenteren, is nog niet bekend.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.