Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marcouch gepasseerd als lijsttrekker PvdA

  •  
09-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marcouch-300.png
Afdelingsbestuur Amsterdam Nieuw West negeert advies kandidatencommissie
Binnen de PvdA in Amsterdam is een conflict ontstaan over de benoeming van Ahmed Marcouch als lijsttrekker in het nieuw te vormen stadsdeel Nieuw West. De kandidatencommissie adviseerde unaniem om Marcouch aan te stellen, maar het lokale partijbestuur wil hem passeren.
Het bestuur wil Achmed Baadoud, wethouder in Osdorp, als nummer één. Marcouch zou dan zakken naar plaats twee, aldus AT5. Na die beslissing dreigden leden van de kandidatencommissie op te stappen.
Partijvoorzitter Lilianne Ploumen, woonachtig in het stadsdeel, heeft vergeefs geprobeerd de situatie te lijmen. Zij zou nu twee bemiddelaars hebben aangesteld.
Het is niet voor het eerst dat Marcouch in aanvaring komt met zijn eigen partij. Tegenstanders van Marcouch, oud-politieman en huidig stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Slotervaart, verwijten hem dat hij de scheiding van kerk en staat niet respecteert.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.