27

‘Marcouch, homo!’

PvdA-Kamerlid krijgt eieren en vuurwerk naar zich geworpen, doet geen aangifte

Het Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) is naar eigen zeggen maandag met eieren en vuurwerk bekogeld toen hij door de Schilderswijk wilde lopen. Daarnaast kreeg hij ook ‘Marcouch, homo’ naar zijn hoofd geslingerd.


De politieke voorvechter van homorechten binnen de PvdA was in gesprek met een buurtbewoner over een incident eerder die week toen jongeren uit de wijk zich tegen hem begonnen te keren. Zelf zegt hij dat hij nog niet weet of hij aangifte gaat doen, maar hij heeft het incident wel bij de politie gemeld.

Volgens Marcouch lijden de goeden onder de kwaadwillenden in de Haagse wijk, en zou de politie moeten worden uitgerust met meer specifieke kennis van de wijk en haar bewoners. Er zou nu teveel sprake zijn van een ‘wij-en-zijgevoel’ gevoel.

Voordat Ahmed Marcouch Tweede Kamerlid werd was hij stadsdeelvoorzitter bij het vroegere stadsdeel Amsterdam Slotervaart (inmiddels opgegaan in Amsterdam Nieuw-West). Vanuit die rol pleitte hij ervoor om de Amsterdamse Gaypride te starten in zijn stadsdeel. Ook toen werd hem dat niet in dank afgenomen door groepen bewoners.

BNR: Marcouch bekogeld met eieren en vuurwerk

Geef een reactie

Laatste reacties (27)