216

Marcouch opent aanval op PVV

PvdA'er verwijt Wilders gebrek aan daadkracht en bekritiseert inertie Marokkaanse gemeenschap

Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch stelt aan de vooravond van het omstreden ‘Marokkanendebat’ dat de PVV nooit serieus werk heeft gemaakt van het aanpakken van problemen onder Marokkaans-Nederlandse jongeren. “Toen ze meeregeerden hoorde je niets over een goede aanpak.”

Ahmed Marcouch
Hoewel de stigmatiserende benaming ‘Marokkanendebat’ zeer tegen de wens van de PvdA is, stort Marcouch zich wel in het debat. Het etiket mag deelname niet in de weg staan want zijn partij heeft een ‘heel goed verhaal’ over de problematiek, zegt hij in een interview met Nu.nl. In tegenstelling tot de PVV want toen die partij ‘meeregeerde’ werd er door Wilders en de zijnen geen enkel goed voorstel gedaan: “Ze maken het probleem diffuus door de hele gemeenschap op één hoop te gooien”  

Het debat werd door de PVV aangevraagd na het doodschoppen van een grensrechter in Almere. Dat misdrijf werd aanvankelijk louter toegeschreven aan jongens met een Marokkaanse achtergrond.

Volgens Marcouch, hardliner in de aanpak van criminaliteit en criticus van inertie binnen de Marokkaanse gemeenschap, zijn er twee oorzaken voor het ontsporen van Marokkaans-Nederlandse jongens:

We zijn schelden op het voetbalveld en etters op straat gewoon gaan vinden. Zelden staat een Marokkaan op die zegt: dat deugt niet. In zo’n sfeer kun je als Marokkaanse boef heel lang ongestoord je gang gaan. Maar ik vind: de Marokkaanse gemeenschap is weliswaar niet verantwoordelijk voor de overlast die wordt veroorzaakt, maar wel degelijk mede-verantwoordelijk voor de oplossing.

De slechte relatie met de politie is een teken van gebrekkig vertrouwen in gezag, constateert Marcouch. Ook zijn er zeer weinig agenten met een Marokkaanse achtergrond. 

Overigens werd dit weekeinde opnieuw een grensrechter mishandeld, dit keer in het Brabantse Nederwetten.

Nu.nl: ‘PVV neemt probleem Marokkanen niet serieus’

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (216)