30

Marcouch (PvdA) in race voor Kamer

Gestaalde oud-stadsdeelvoorzitter Slotervaart volgt zijn burgemeester Job Cohen, die nu officieel de enige kandidaat is voor PvdA-lijsttrekkerschap

Ahmed Marcouch, de oud-voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart en gemeenteraadslid in Amsterdam, heeft zich kandidaat gesteld voor een plek op de kieslijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Marcouch wil een eventuele plek in de Tweede Kamer combineren met zijn lidmaatschap van de Amsterdamse gemeenteraad, aldus Het Parool. Bij de gemeenteraadsverkiezingen was hij eigenlijk lijstduwer van de PvdA, maar hij kreeg zo veel voorkeursstemmen (circa 12.000, voldoende voor maar liefst twee zetels) dat hij in de raad belandde.

Maandag weerd bekend dat de beoogde PvdA-lijsttrekker Job Cohen het verzoek aan Marcouch had gedaan om mee te komen naar Den Haag. Met Marcouch aan zijn zijde is het lastig Cohen weg te zetten als ‘soft’ en ‘multiculti’, zoals Geert Wilders doet.

Cohen zelf is trouwens de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Het kan dus niet anders dan dat hij, zoals natuurlijk alom al werd aangenomen, bij de komende verkiezingen de lijsttrekker (en dus ook de premierskandidaat) van de PvdA is.

Wie zich ook verkiesbaar stelt voor de kandidatenlijst is voormalig staatssecretaris Nebahat Albayrak.

Update 13:00 Oud-minister Bert Koenders laat weten géén kandidaat te zijn voor de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)