Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Marcouch toch lijsttrekker PvdA'

  •  
10-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
marcouch-300.png
Nachtelijk crisisberaad met Asscher en Ploumen
Ahmed Marcouch wordt toch lijsttrekker voor de PvdA in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw West. Dat zou het resultaat zijn van urenlang nachtelijk overleg op het stadhuis van Amsterdam, onder leiding van wethouder Lodewijk Asscher.
Dit melden welingelichte kringen aan RTV Noord-Holland. Opmerkelijk genoeg suggereert Het Parool juist dat er nog steeds wordt vergaderd: “Dinsdagochtend zouden de laatste hobbels worden weggenomen. Maar in het begin van de middag duurde de beslissende vergadering van het partijbestuur in het stadsdeel nog voort.”
In de ophef rond Marcouch werd volgens Het Parool ook bekend dat hij onlangs een hoge politieopleiding heeft gevolgd. De politie zou voor hem die opleiding van 26.000 euro, die toegang kan geven tot de korpsleiding, betaald. “Volgens ingewijden was het niet de bedoeling van Marcouch om een alternatief te hebben voor een politieke functie, maar volgde hij de opleiding omdat ‘zijn hart’ nog deels bij de politie ligt”, aldus de Amsterdamse krant.
Gisteren werd bekend dat het lokale bestuur de unanieme voordracht van Marcouch naast zich neer had gelegd. Vervolgens drong landelijk partijvoorzitter Lilianne Ploumen erop aan dat het bestuur dit besluit introk. Ploumen spreekt over een ‘bestuurscrisis’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.